Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 147 проблем

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Barevv Покажи съобщение
    Днес забелязах че от маркуча който идва от кулера е много омаслен и даже си покапва,на какво може да се дължи това?
    Стегни скобите и си карай. Нищо и няма.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
      Проблем с турбината......
      Ще трябва да те черпи тебе пица за правилната диагностика. И само ще допълня, че ако свали входящия маркуч към турбината и пипне оста на турбинката, то тя ще клопа поне аксиално

---------- Post added at 09:29 ---------- Previous post was at 09:28 ----------

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
      Стегни скобите и си карай. Нищо и няма.
      Лорде, може да се наложи скоро да спира принудително на максимална предавка с натиснати до дупка спирачки.

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
        Ще трябва да те черпи тебе пица за правилната диагностика. И само ще допълня, че ако свали входящия маркуч към турбината и пипне оста на турбинката, то тя ще клопа поне аксиално

---------- Post added at 09:29 ---------- Previous post was at 09:28 ----------

Лорде, може да се наложи скоро да спира принудително на максимална предавка с натиснати до дупка спирачки.
        Може, никой не знае. Но аз минах вече стотина хиляди с този симптом. Нещо да кажеш?

Comment

Може, никой не знае. Но аз минах вече стотина хиляди с този симптом. Нещо да кажеш?
          То си е до късмет. Ма 100к. с разбита турбина, преувеличаваш

Comment

То си е до късмет. Ма 100к. с разбита турбина, преувеличаваш
            Кой каза че е разбита. Минава си маслото по малко. Турбината е перфектна. Дори не я чувам. Колата реално не губи масло.
            Last edited by lordliness; d.m.y г., 13:05.

Comment

Кой каза че е разбита. Минава си маслото по малко. Турбината е перфектна. Дори не я чувам. Колата реално не губи масло.
              Ееее, Лорде, значи не ти тече както пише колегата

Comment

Случайно да е една кола от Долни Чифлик? Гледах я ,но беше в Германия ,когато купих моята.
                Чека си мисля случайно да е грешка P0234 - пренадуване на турбината ?
                При семейния Опел излизаше тази грешка и се запазва в компа, докато алфиста от клубния сервиз в Стара Загора ми обясни , че при Алфа грешката е моментна в последствие изчезва.
                При Опела се оказа грешка в контролата на турбината, не самата турбина. Може би и при теб е нещо подобно? Масло от турбината не е на добър знак, дано да е нещо малко!
                За най-сигурно бих ти препоръчал да дойдеш до Варна, има страхотен сервиз, който би ти казал най-компетентно мнение относно колата.

Comment

Ееее, Лорде, значи не ти тече както пише колегата
                  Ти как разбра на кой колко.

Comment

Колеги утре почивам и ще ходя на сервиз,не върви колата и това си е.Няма го това ускорение като надуе турбината,а пък като включа и климатроника направо умира,турбината е сменена с нова преди 2к километра,от приятел я взех алфата който си е поддържаше,нямам съмнения за това.Просто не върви и това си е,а другото което е 2 пъти ходих да ми чистят грешки след настъпване над 3500 оборота ми светва чека и влиза в авариен режим,да кажа че съм откачъл дебитометъра няма разлика във вървенето и пак го закачих.Само да отбележа че един приятел ми чисти грешките а е нов в та1 сфера и за това не сме диагностирали нищо с него,утре живот и здраве..

Comment

Колеги утре почивам и ще ходя на сервиз,не върви колата и това си е.Няма го това ускорение като надуе турбината,а пък като включа и климатроника направо умира,турбината е сменена с нова преди 2к километра,от приятел я взех алфата който си е поддържаше,нямам съмнения за това.Просто не върви и това си е,а другото което е 2 пъти ходих да ми чистят грешки след настъпване над 3500 оборота ми светва чека и влиза в авариен режим,да кажа че съм откачъл дебитометъра няма разлика във вървенето и пак го закачих.Само да отбележа че един приятел ми чисти грешките а е нов в та1 сфера и за това не сме диагностирали нищо с него,утре живот и здраве..
                      Ми колега ,след като сте я гледали на диагностика ,поне да беше записал какви грешки дава , за да можем да помогнем или да те насочим към евентуален проблем.
                      Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Сетих се че ги снимах.
                        P0704
                        P0236
                        P0110
                        P0101

Последните 2 се изтриха и не са се появявали след като включих дебитометъра-беше извадена буксата,но както казах и тогава не ускоряваше

Comment

Сетих се че ги снимах.
                          P0704
                          P0236
                          P0110
                          P0101

Последните 2 се изтриха и не са се появявали след като включих дебитометъра-беше извадена буксата,но както казах и тогава не ускоряваше
                          Та те грешките ти показват какво ти е, а вие само ги триете

Comment

можещ ли да ми кажеш какво означават,извинявам се колега че разпитвам но съм нов с дизелови коли

Comment

можещ ли да ми кажеш какво означават,извинявам се колега че разпитвам но съм нов с дизелови коли
                              Важната за теб е втората. Турбото пренадува

Comment

Колега Лорд,как може да се оправи това?И другото което е щом пренадува не трябва ли да усещам хубаво ускорение?

Comment

Working...
                                X